wordpress

WordPress is de motor van bijna een derde van alle websites ter wereld, van kleine persoonlijke blogs tot de complexe sites van grote bedrijven als Sony, Time Inc., de New York Post, en NBC. WordPress is slechts een van de site bouwers en inhoudsbeheersystemen die gebruikers gratis kunnen downloaden en installeren, maar het heeft unieke kenmerken die het tot het populairste CMS maakt dat tegenwoordig in gebruik is.

WordPress vs. de concurrentie

Wordpress vs de concurrentie WordPress staat bovenaan de lijst van de drie meest gebruikte site bouwers in de wereld, gevolgd door Joomla en Drupal. Ze zijn alle gratis te downloaden en te gebruiken,en alle 3 hebben gebruiken ze thema’s (of templates) en plugins voor gespecialiseerde functionaliteit, en ze kunnen alle 3 aangepast worden.

Maar, zowel Joomla als Drupal vereisen een zekere technische kennis en vertrouwdheid met HTML CSS en de programmeertaal PHP. Met WordPress kunnen ervaren gebruikers ook op dat niveau werken-maar, in tegenstelling tot Joomla en Drupal, bevat het ook functies voor beginners, zodat die snel een site kunnen opzetten zonder kennis van code of programmeren. Helemaal in combinatie met thema’s en plugins als DIVI en Elementor.

8 Voordelen van het gebruik van het WordPress Platform

Hier volgen een paar belangrijke voordelen van het gebruik van WordPress om je zakelijke of persoonlijke site op te zetten en te beheren.

Wordpress voordelen

1. Flexibel en aanpasbaar aan veranderende behoeften

Wordpress flexibiliteit

Hoewel WordPress oorspronkelijk ontworpen werd om bloggen en verwante vormen van online publiceren te ondersteunen, drijft het ook een brede waaier van sites met andere doeleinden aan. WordPress wordt gebruikt om complexe sites te runnen voor grote multinationale ondernemingen, kleine bedrijven te beheren, en persoonlijke blogs te maken. WordPress sites kunnen full-service eCommerce winkels bevatten, een portfolio etaleren, of een sociaal netwerk, groep, of podcast hosten. Wat de eisen van een bedrijf ook zijn, het kernpakket van WordPress plus een reeks basis en premium plugins zijn geschikt voor je site. Dankzij de vele thema’s en de gemakkelijke toegang tot de bronbestanden is WordPress ook eindeloos aan te passen aan de veranderende behoeften van een bedrijf.

2. Gebruiksvriendelijk-zelfs voor beginners

Makkelijk te gebruiken

Een WordPress site kan in een paar minuten geïnstalleerd en in gebruik genomen worden, zelfs zonder enige technische kennis. Alles wat een gebruiker nodig heeft is een domeinnaam en een webhosting account.WordPress kan gratis geïnstalleerd worden via je WordPress hosting provider of rechtstreeks geüpload worden van WordPress.org. Van daaruit beschikt een intuïtief en gemakkelijk te beheren Admin dashboard over alle functies die nodig zijn om de kop en de lay-out van een site aan te passen en meteen te beginnen met het maken van pagina’s en berichten.

3. Thema’s bieden meerdere opties

thema's

WordPress thema’s bieden gebruikers een veel keuzes om het uiterlijk en de functies van een nieuwe site aan te passen, dankzij het grote en groeiende aantal plug-ins en thema’s. Veel daarvan zijn direct beschikbaar voor een nieuwe site-eigenaar via de WordPress thema shop database, en duizenden meer kunnen gekocht worden via ontwerp-marktplaatsen en ontwerpers van derden uit de hele wereld. Thema’s kunnen live bekeken en op elk moment geïnstalleerd worden om het uiterlijk en de lay-out van een WordPress site te veranderen. Ben je niet tevreden met het uiterlijk? Deactiveer het thema en activeer je oude.

Denk er wel om dat met de visual builders (elementor, divi, WPBakery) De lay-out van je pagina wordt aangepast. Gelukkig kun je deze terug krijgen door in je revisies van de pagina’s te kijken.

4. Plugins breiden de functionaliteit uit

plugins

WordPress bevat alle elementen die nodig zijn om een basissite te maken, maar veel gebruikers willen meer gespecialiseerde functies die te maken hebben met de specifieke behoeften van een site. De WordPress plugin directory bevat honderden plugins – kleine stukjes code die ontworpen zijn om specifieke taken uit te voeren – waarmee gebruikers functies als winkelwagentjes, galerijen, contactformulieren, en meer aan elke compatibele WordPress site kunnen toevoegen. Gebruikers kunnen ook honderden aangepaste plugins van andere ontwikkelaars kopen en installeren. Plugins kunnen naar behoefte geactiveerd of gedeactiveerd en gedeïnstalleerd worden naarmate een site zich ontwikkelt.

Hier zit ook direct de zwakte van WordPress, omdat iedereen maar plug-ins kan maken is er geen kwaliteits of veiligheidscontrole. Je kunt nu perongeluk een plugin activeren die een beveiligingsprobleem van 2 jaar geleden nog steeds heeft. Waar alle andere onderhouden plugins deze keurig hebben opgelost, installeer jij een “abandoned plugin” met, mogelijk, alle gevolgen van dien!

Check hier alle plug-ins in de database, er zijn ook nog genoeg thema’s en plugins die je buiten deze database kan vinden!

Vind hier de plugins in de database!

5. WordPress sites scoren hoog

SEO

Doorzoekbaarheid is de sleutel tot hoog scoren in Google en andere zoekmachines. WordPress sites hebben de neiging hoog te scoren voor hun trefwoorden, grotendeels omdat ze voortdurend worden bijgewerkt en omdat WordPress allerlei hulpmiddelen en plugins bevat om de inhoud te optimaliseren voor SEO (zoekmachine optimalisatie). Zo zijn er ook allerlij plug-ins om direct aan google een XLM site map te leveren, en nog veel meer!

Goede voorbeelden zijn: Yoast SEO, Rankmath,

6. WordPress sites zijn mobiel responsief

Responsive

Mobiele responsiviteit is ook een factor in de Google rangschikking, dus moeten websites er op elk apparaat goed uitzien. WordPress biedt een verscheidenheid aan responsieve thema-ontwerpen, en gebruikers kunnen ook een statische site responsief maken met plugins en aanpassingen aan themabestanden.

7. WordPress sites hebben een ingebouwd blog

blog

Omdat WordPress een CMS is, heeft het meerdere functies die het publiceren van inhoud gemakkelijk maken. Een daarvan is een “ingebouwde” blogfunctie die vanaf elk apparaat en op elk moment toegankelijk is, zodat gebruikers die een blog aan hun website willen toevoegen er niet apart een hoeven te maken. Dat maakt het zelfs voor sites die niets met bloggen te maken hebben mogelijk om de blog functie te gebruiken voor het toevoegen van updates of aankondigingen.

8. De WordPress gemeenschap biedt ondersteuning

community

Omdat WordPress gratis en open source is, wordt het ondersteund door WordPress-liefhebbende gemeenschappen over de hele wereld. Deze gemeenschap van WordPress liefhebbers is verantwoordelijk voor het aanbrengen van wijzigingen in de bronbestanden en het actueel en veilig houden van WordPress. De WordPress gemeenschap houdt zich ook volop bezig met het bereiken van gebruikers, door WordPress kampen over de hele wereld te hosten en de groei van plaatselijke WordPress gebruikersgroepen te ondersteunen.

WordPress wordt wereldwijd door meer dan 30 procent van de CMS-gebaseerde websites gebruikt, en het is gemakkelijk te zien waarom. WordPress maakt de essentiële gereedschappen om een wordpress website te maken beschikbaar voor elke gebruiker, niet alleen voor ervaren webontwikkelaars, en die gereedschappen kunnen even goed een kleine persoonlijke site als een groot, ingewikkeld bedrijfswebportaal ondersteunen. Met een scala aan functies, zoals thema’s en plugins die ontworpen zijn om de functies uit te breiden, werkt WordPress voor allerlei soorten sites.