Met welke plug-ins begin jij goed op WordPress?

Plug-ins wat zijn dat nu eigenlijk? En waarvoor hebben we deze nodig voor een WordPress site?

WordPress moet je zien als een leeg besturingssysteem, zoals Windows, MacOS of Linux. Het maakt van mappen, bestandjes en installingen een gestructureerd geheel waarmee gebruikers makkelijk overweg kunnen. Plug-ins zijn niets meer dan programma’s die een aanvulling zijn op jouw besturingssysteem.

Echter zijn plug-ins niet alleen maar positief. Vaak wordt een programma gemaakt, maar omdat de plug-in niet onderhouden wordt, is dit een grote beveiligsinsrisico voor jouw website. Installeer daarom alleen plug-ins die jij vertrouwd!

Probeer daarom je website zo vrij mogelijk van plug-ins te houden. Maar sommige plug-ins, daar kun je echt niet zonder. Deze worden goed onderhouden en daarom hebben ze vaak updates.

Om te beginnen met WordPress en je in te lezen in de duizenden plug-ins kan een heel karwei zijn. Daarom heb ik een Starter pack samen gesteld. Dat scheelt jou tijd en zorgen!

SEO

Yoast SEO

Yoast Yoast SEO is veruit de meest populaire SEO tool in het WordPress landschap, en het is gemakkelijk te zien waarom het een van onze must-have WordPress plugins is. Niet alleen kan het u helpen uw SEO te verbeteren, het kan zelfs de leesbaarheid van uw inhoud analyseren. Ongeveer 79% van de gebruikers scannen alleen door uw berichten en pagina’s, dus hoe toegankelijker uw tekst is, hoe groter de kans dat u hun aandacht vasthoudt.

Wat SEO betreft, zijn er tal van manieren om verkeer naar uw site te leiden. Echter, geen enkele biedt zoveel potentieel als zoekmachines. Elke dag verwerkt Google alleen al meer dan negen miljard zoekopdrachten. Het is niet overdreven om te zeggen dat organisch verkeer een website kan maken of breken, en je kunt je weg naar de top in de meeste gevallen niet kopen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: slechts 5% van het zoekmachineverkeer leidt gebruikers naar betaalde resultaten. Dat is waarom het werken aan uw trefwoord strategie van cruciaal belang is voor elke website.

De grootste concurrent van Yoast voor WordPress websites is op dit moment RankMath SEO, Ik heb Yoast net de voorkeur gegeven doordat je direct aan de slag kunt. Bij rankmath moet je eerst een account koppelen wat, mijn klanten kennende al een te grote drempel kan zijn voor beginnende website makers

Belangrijkste Kenmerken: Optimaliseer uw WordPress berichten en pagina’s met behulp van trefwoorden en meta beschrijvingen. Bekijk hoe goed uw inhoud momenteel geoptimaliseerd is, en breng gemakkelijk verbeteringen aan. Verbeter de leesbaarheid van uw inhoud met eenvoudige tips.

Prijs: De basisversie van Yoast SEO is 100% gratis, en er is een premium versie met extra functies.

Snelheid

Afbeeldingen nemen meer dan 50% van de gemiddelde grootte van een webpagina in beslag. Dat betekent dat het optimaliseren van uw afbeeldingen een enorm verschil kan maken voor de laadtijd van uw site.

Waarom is dat belangrijk? Als het meer dan drie seconden duurt om uw website te laden, zal meer dan de helft van uw bezoekers uw website verlaten.

Smush:

Smush

En als dat nog niet verontrustend genoeg is, zal 79% van de online shoppers niet terugkeren naar uw website als ze de prestaties matig vinden. Hoewel afbeeldingen niet het enige zijn dat invloed heeft op de prestaties van uw website, is het optimaliseren van uw WordPress afbeeldingen een belangrijk onderdeel van het verbeteren van de laadtijden van uw pagina.

Smush optimaliseert elke afbeelding die u uploadt naar WordPress, zodat deze minder ruimte inneemt. Daarnaast maakt het gebruik van een cloud-gebaseerd systeem om je site te versnellen. Smush detecteert automatisch de schermgrootte, en past de grootte van afbeeldingen aan om een snel ladende, responsieve ervaring te bieden aan je gebruikers.

Belangrijkste kenmerken: Automatisch comprimeren van uw afbeeldingen. Optimaliseer uw JPEG en PNG-afbeeldingen. Bulk optimaliseert alle oude afbeeldingen die u hebt Formaat wijzigen van alle afbeeldingen die u uploadt naar uw website. Ondersteunt zowel Retina als WebP afbeeldingen. Maakt gebruik van wereldwijde CDN. Compatibel met moderne page builders zoals Elementor.

Prijs: Deze plugin is gratis om 200 afbeeldingen per keer te verkleinen.

Autoptimize:

Autoptimize

Autoptimize maakt het optimaliseren van uw site heel eenvoudig. Het kan scripts en stijlen samenvoegen, minifiëren en cachen, injecteert standaard CSS in de head van de pagina maar kan ook kritische CSS inline zetten en de samengevoegde volledige CSS uitstellen, scripts verplaatsen en uitstellen naar de footer en HTML minifiëren. U kunt afbeeldingen optimaliseren en lazy-loaden, Google Fonts optimaliseren, niet-geaggregeerde JavaScript asynchroniseren, WordPress core emoji cruft verwijderen en nog veel meer. Als zodanig kan het de prestaties van uw site verbeteren, zelfs als deze al op HTTP/2 draait! Er is een uitgebreide API beschikbaar om u in staat te stellen Autoptimize aan te passen aan de specifieke behoeften van elke site

Ontzettend veel mogelijkheden met moeilijke woorden. Maar Autoptimize houdt het qua design juist erg makkelijk. Mijn advies zou zijn:

Maak een update, installeer de plug-in en zet hem gewoon even aan. Check of je website er nog goed uitziet en of alle functionaliteiten werken. Daarna, als je er wat verstand van hebt, kun je altijd nog aan de instellingen zitten!

Altijd leuk om te doen is om even je scores te vergelijken via bijv Pingdom: Test je website hier:

Beveiliging

Wordfence

Wordfence Wordfence is een krachtige WordPress beveiliging plugin die wordt geleverd met vele handige functies om hackers weg te houden van uw website.

Net als iThemes Security, volgt het het freemium model. Op een kleine site biedt de gratis versie basisbescherming, maar je zult niet zo snel beveiligingspatches ontvangen als betalende klanten. Wordfence heeft een intuïtief dashboard, hoewel sommige andere plugins iets gemakkelijker te navigeren zijn als je een beginner bent.

Realtime firewall bescherming WordPress malware scanner Bescherming tegen brute krachtaanvallen door inlogpogingen te beperken Blokkeren van landen Integriteitscontrole van bestanden op kwaadaardige code Inlogbeveiliging met sterke wachtwoordhandhaving en twee-factor authenticatie. Deze plugin heeft een eigen firewall die op uw server draait in plaats van een cloud-gebaseerde firewall zoals Sucuri. Dat is een belangrijk verschil om te overwegen als je ze met elkaar vergelijkt.

Wordfence heeft ook e-mail waarschuwingen die u onmiddellijk verwittigen als er een poging tot inbreuk is, en het zal ook wekelijkse updates sturen. Als Wordfence geen e-mail verstuurt, zult u geen belangrijke berichten zien, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw WordPress e-mails werken.

Antispam Bee

AntiSpam Bee Het tegengaan van SPAM in je reacties is gelukkig niet moeilijk. Er zijn genoeg plugins die je kunt downloaden om SPAM tegen te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld een Google CAPTCHA aan je reactieformulier toevoegen, een kleine rekensom aan het formulier toevoegen. Met die methodes houd je het gros aan automatisch geplaatste SPAM tegen, maar handmatige SPAM komen er vaak alsnog doorheen. Antispam Bee komt hier in actie!

Antispam Bee bepaalt op basis van een groot aantal verschillende factoren welke reacties als SPAM worden gemarkeerd. Zo kijkt de plugin naar de taal. Wat moet een russische reactie op een Nederlandse site? Hiermee wordt het grootste deel aan SPAM al tegengehouden. Daarnaast controleert Antispam Bee of het IP-adres gevalideerd kan worden of dat het IP-adres in een database van bekende spammers geregistreerd staat. Ook kijkt Antispam Bee hoe lang het heeft geduurd om de reactie te plaatsen, waardoor copy+paste-reacties er vaak uitgefilterd worden.

Conclusie

Nu heb je de basis van je WordPress site geinstalleerd. Hij is snel, veilig en goed vindbaar. Nu kun je verder kijken naar wat jij met je website wilt.